Spinning

Spinning is een groepsles waarbij op het ritme van muziek wordt gefietst op een spinningfiets. Bij deze les zijn de elementen van het ‘fietsen op de weg’ naar binnen gehaald. Een uurtje calorieën verbranden!

Lekker zweten op de fiets, een uur lang met opzwepende en hedendaagse muziek… dat zijn zo’n beetje de ingrediënten van een spinning les. Zo worden de billen, benen en kuiten verstevigd en wordt er een grote aanspraak gedaan op de vetverbranding en het uithoudingsvermogen. Kortom, een ideale conditietraining waarbij plezier hoog in het vaandel staat.

Is Spinning iets voor mij?

Man of vrouw, jong of oud het maakt bij spinning niet uit, iedereen kan meedoen! De instructeur brengt je elke les met een uitdaging, maar altijd veilig, naar de grenzen van jouw conditionele mogelijkheden. Je bedient zelf de knop en kunt het zo zwaar maken als je zelf wilt. Je traint voor jezelf, maar toch gezellig samen in een groep.

Testimonial Spinning Patrick Witteveen
Patrick Witteveen: 'Ik ben begonnen met spinning toen de sportschool verhuisd is naar de huidige locatie. Volop gezelligheid en vooral weer een goede conditie.'


Hoe ziet een Spinningles eruit?

De les zit vol energieke, afwisselende muziek die je uitdaagt. De hele les word je meegenomen op een fietsroute over bergen en dalen, met staande klimmen, versnellingen en andere uitdagingen. De instructeur, muziek en afwisseling in het programma zorgen iedere week voor een optimale inspanning. 
Je geniet van de muziek en werkt ondertussen keihard aan een gezonder lichaam.

Voordelen Spinning:

  • Spinning zorgt voor verbetering van je algemene conditie.
  • Je verbrandt veel calorieën met slechts één training.
  • Spinning is een zeer effectieve training voor het verbranden van vet.
  • Je volgt de training in je eigen tempo, waardoor beginners en gevorderden samen de les kunnen volgen.
  • De trainingen zijn sfeervol door hedendaagse muziek en veel gezelligheid.
  • Je instructeur motiveert je om alles te geven en het maximale uit je training te halen.

Wij adviseren wel om naast het fiets-uurtje ook nog minstens één keer per week te fitnessen of een groepsles met spierverstevigende oefeningen te volgen, zoals Club Power, Bootcamp of BBB. 

>> NAAR DE LESTIJDEN

Zelf een keer een Spinning-les uitproberen? Dat kan! 
Schrijf je nu in voor een gratis proefles!