Challenge

Challenge is fitness voor jeugd onder de 16 jaar. Samen met leeftijdsgenoten individueel sporten in de fitnesszaal, op de cardio- en krachtapparatuur. Dit allemaal onder begeleiding van deskundige  instructeurs. 

Bij veel sportscholen in Nederland krijgt de jeugd te horen ‘kom maar terug als je 16 bent’, Flapper Fitness heeft hier wat op bedacht. Challenge is de nieuwste formule voor de oudere jeugd in de leeftijd van 12 t/m 15 jaar.

Bij Challenge kan de jeugd trainen op eigen niveau in de fitnesszaal. Ze krijgen een eigen trainingsschema aangepast op de eigen doelen en wensen.

Testimonial Challenge Benny Schliszka
Ben:
 ‘De Challenge is erg leuk en we hebben altijd veel plezier. Het niveau waarop getraind wordt is precies goed voor 12 tot 16 jarigen. Ook worden de oefeningen goed uitgelegd en veel afgewisseld.’

Uitdaging (= Challenge) is hierbij het toverwoord. Iedereen op z’n eigen niveau, maar toch gezellig samen in een groep. Omdat deze jeugd toch lichamelijk en geestelijk nog in de groeifase zitten, is zware krachtsport geen optie. Hier wordt in het trainingsschema rekening mee gehouden. Er wordt ingezet op cardiotraining in combinatie met het sterker maken van de grote spiergroepen, dit wordt gedaan met oefeningen met het eigen lichaamsgewicht en lichte gewichten. Techniek en persoonlijke begeleiding staat bij deze les centraal. De Challenge instructeurs kijken toe op de uitvoering van oefeningen en zullen zo nodig corrigeren.  
De les wordt vaak afgesloten met een groepsactiviteit, hierbij staat regelmatig het ‘buikspierkwartier’ op het programma.

>> NAAR DE LESTIJDEN

 

Een keer een Challenge-les uitproberen? Dat kan! 
Schrijf je nu in voor een gratis proefles!