KidsFitt

Sporten is voor kinderen erg belangrijk! KidsFitt is een training waarbij kinderen samen met leeftijdsgenootjes spelenderwijs werken aan nieuwe vaardigheden. Hoe meer bewegen & plezier, hoe beter!

Bij KidsFitt is plezier de basis. We werken aan de motoriek van kinderen, maar ook aan spierkracht, conditie, coördinatie, balans en sociale vaardigheden. En dat allemaal in 1 les.

De KidsFitt les start beneden op de cardioapparatuur, er wordt een circuitje gedaan op verschillende apparaten om warm te worden en de conditie te verbeteren. Eens in de maand wordt de ‘Cardiouitdaging’ gedaan. Hierbij leggen de kinderen zo snel mogelijk een bepaalde afstand af op een cardioapparaat.
Middels deze manier wordt de voortgang van de kinderen bijgehouden.

Na de warming-up en het cardiogedeelte gaan we naar boven, waar in de gym de rest van de training plaatsvindt. Voor de lichamelijke ontwikkeling is het belangrijk dat kinderen niet overmatige krachttraining krijgen, omdat kinderen op deze leeftijd nog niet uitgegroeid zijn. De focus ligt daarom op balans, coördinatie, motoriek en sociale vaardigheden. Door veel verschillende materialen te gebruiken; bosuballen, swissballen, TRX, trampoline, stepbankjes, speedfootladder, etc. is er elke week een andere training en blijft het uitdagend.


>> NAAR DE LESTIJDEN

 

Een keer een KidsFitt-les uitproberen? Dat kan! 
Schrijf je nu in voor een gratis proefles!