TRX is een Total Body Training. Kracht, flexibiliteit & balans staan hierbij centraal. Er wordt gewerkt met zwaartekracht en lichaamsgewicht door te hangen aan een spanband met grepen.  

TRX is de afkorting voor Total Body Resistance Suspension Exercise. De TRX les is de ideale work-out voor kracht en conditie opbouw. Het gehele lichaam komt aan bod. De oefeningen doen een beroep op je spieren, conditie en coördinatie. Deze les is super gevarieerd door de grote verscheidenheid aan mogelijkheden met de TRX. Hierdoor is geen enkele les hetzelfde!

Is TRX iets voor mij?

Man of vrouw, jong of oud het maakt bij TRX niet uit, iedereen kan meedoen!
Bij TRX train je met je eigen lichaamsgewicht. Door de positie van je lichaam aan te passen, kan je zelf bepalen hoe licht of zwaar je een oefening maakt. Deze aanpassing kan gedurende de gehele training gemaakt worden, waardoor je nooit hoeft te stoppen :)

Het ontstaan van TRX

Op een vliegdekschip verbleef wel zo'n 500 man personeel. Deze crew moest fit zijn en blijven. De sportschool aan boord was wat te klein voor al deze mensen. Gelukkig waren er benedendeks balken en spanbanden om wat mee te doen. Door middel van een hangpunt en grepen werden diverse oefeningen bedacht en de TRX was geboren. Inmiddels maken de Nederlandse strijdkrachten ook gebruik van de TRX.

Hoe ziet een TRX les eruit?

Met behulp van het eigen lichaamsgewicht en de zwaartekracht zijn talloze oefeningen mogelijk die het gehele lichaam uitdagen en prikkelen. Het voordeel van TRX is dat niet alleen de grote spiergroepen getraind worden, maar ook vooral de core. Je traint kracht, lenigheid, uithoudingsvermogen, snelheid en coördinatie met één training.

Voordelen TRX:

  • TRX zorgt voor een snelle en effectieve total-body work-out.
  • Helpt om een sterke core te bouwen.
  • Het stimuleert de samenwerking van je spieren in je hele lichaam.
  • Verhoogd het spieruithoudingsvermogen.
  • Is voor mensen van alle trainingsniveau’s.


>> NAAR DE LESTIJDEN

 

Zelf een keer een TRX-les uitproberen? Dat kan! 
Schrijf je nu in voor een gratis proefles!